14 Mart 2015 Cumartesi

Temizlik Sektörü’nde ”YILIN KADINI” ödülü Müzeyyen PAMİR’in oldu



MİS GROUP Ana Sponsorluğun da gerçekleştirilen Geleneksel 2’nci Cleaner Magazine “Endüstriyel Temizlik Sektöründe Yılın Kadını” ödülünü, Cleaner Magazine dergisi Medya Grup Başkanı Hakkı Korkmaz ve Mis Group Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Turan’ın takdim ettiği Eczacıbaşı Profesyonel Akademi Danışmanı Müzeyyen Pamir, yaptığı konuşmada;Endüstriyel temizlik sektörün de hemen hemen yarım asırı devirdiğini,hala sektördeki kişilere öğretecekleri olduğu ,vücudunun ve beyninin elverdiği sürece durmadan bu yola devam edeceğini,8 Mart gibi önemli günde böyle bir ödülü düşünen Cleaner Magazine ekibine  ve sponsor Mis Group’a çok teşekkür ederim dedi.

“Kadınların demokrasiye ve üretime katılımından korkuluyor”

Günün açılış konuşmasını yapan Cleaner Magazine dergisi Medya Grup Başkanı Hakkı Korkmaz,Kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından, çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki artan kadına yönelik şiddet olaylarının gölgesinde kutluyoruz. Üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşı kadınlarımız giderek daha yoğun bir biçimde şiddet olaylarına maruz kalmakta,bu şiddetin kimi zaman tanığı, kimi zaman mağduru olmaktadırlar.Şiddetin önlenmesinde en etkili yollardan biri, toplumsal yapı içinde kadını güçlendirmektir diye konuştu.
Dünyadaki kadın hareketlerinin tarihsel sürecini ve ülkemize yansımasını örneklerle anlatan eğitimci-yazar İbrahim Gürşen Kafkas’ın ardından, kadınların iş dünyası ve toplumsal hayattaki durumuna ilişkin kısa bir konuşma yapan Cevat Turan, ülkemizde kadınların hâlâ ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğünü söyleyerek, “Kadınların yaratıcılığından, demokrasiye ve üretime katılımından, bir birey olarak ayakları üzerine durmaları ve söz sahibi olmalarından hâlâ korkuluyor.” diye konuştu.
“Siyaset insanları, parlamento, bu ülkeyi yönetenlerin büyük bir kısmı hâlâ kadınların özgürce düşünmesinden ve bir ‘insan’ olarak varlığını devam ettirmesinden de korkuyor.” diyen Turan, kadın cinayetlerinin her gün yüreğimizi kanatmaya devam ettiğini, bu nedenle kadınlarla ilgili hassasiyetin sadece 8 Mart’ta değil, her gün öne çıkması gerektiğini de ifade etti.

“Bir gün değil, her gün 8 Mart”

Turan, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı:
“Siyasi partiler, pozitif ayrımcılıkla kadınların siyasette yer almaları için belki göstermelik bir çaba içindeler ama ne yazık ki bunlar pratikte karşılığını bulmuyor. Sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerinde kadınları daha az görüyoruz, sayılarının daha çok artması lazım. İş dünyasında kadın, üretimin içinde yer aldıkça daha çok özgürleşecektir; ancak üretimde bulunan, özgüvenini ve maddi bağımsızlığını kazanan kadın bireysel anlamda kendisini daha fazla ifade edebilir. O nedenle bir gün değil her gün kadınlar günü olması gerektiğini değerlendirerek, bütün kadınların kadınlar gününü naçizane kutluyorum.”
Cleaner Magazine haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder