5 Haziran 2017 Pazartesi

Söke Belediyesi Serçin Yıldızını Bir Kez Daha Parlatacak

Söke’ye bağlı Serçin mahallesinde yılan balığı şenliği bu yıl 3. kez yapılacak.

Yılanbalığı başta olmak üzere balıkçılığın başlıca geçim kaynağı olduğu Söke’ye bağlı Serçin mahallesinde yılanbalığı şenliği bu yıl 3. kez yapılacak.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve yönetiminin göreve gelmesinden sonra Söke ve çevresinin yanında yöresel ürünlerin tanıtılmasına yönelik gerçekleştirilen şenlik ve festivallerden biri de Serçin Yılanbalığı Şenliği. Şenlik için Söke Belediyesi hazırlıkların son aşamasına geldi. Serçin Yılanbalığı Şenliği’nin 26 Mart 2017 Pazar günü gerçekleşmesi planlandı.
Meksika’dan Söke’ye mucizevi bir yolculuk gerçekleştiren yılanbalıklarının yanında Bafa Gölüne kıyısında bulunan Serçin Mahallesi’nin doğal güzelliklerini de tanıtan şenlik, geçtiğimiz yıllarda yoğun katılımıyla dikkat çekmişti. Beşparmak (Latmos) Dağları’nın gizemi, geleneksel köy yaşantısının günümüze yansıması, Bafa Gölü’nün balık başta olmak üzere göçmen kuşlara ev sahipliği yapmasıyla Serçin, Söke’nin mahalleleri arasında özel bir yere sahip.
  1. Serçin Yılanbalığı Şenliğinde bu yıl da ücretsiz yılanbalığı ikramının yapılacağı öğrenilirken; şenlikte halk oyunları ekiplerinin gösterileri, Karşıyaka Belediyesi Bandosu gösterisi, TRT THM Sanatçısı Sebahattin Gülümser Konseri yer alacak. İnteraktif oyunlar ve çeşitli aktivitelerin yer alacağı şenlikte el emeği ve organik ürün pazarı da olacak. Şenlik günü Söke’den Serçin’e, Serçin’den Söke’ye yine servis araçları görev yapacak.

sercin 2017 A3 afis
CLEANER MAGAZINE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder