3 Eylül 2014 Çarşamba

Ukrayna’da ve Irak’ta yaşanan zorluklar sarmalında temizlik kağıdı sektörü




Ukrayna’da ve Irak’ta yaşanan zorluklar sarmalında temizlik kağıdı sektörü

Geçtiğimiz 10 yılda, temizlik kağıdı kullanımı Rusya’dan başlayan ve Türkiye ile Orta Doğu’yu da içine alan bu bölgede, çoğu zaman yıllık %8-9’luk oranlara ulaşarak çok güçlü bir büyüme göstermiştir.

Aynı zaman diliminde Türkiye, yükselttiği üretim kapasitesine iç pazarının cevap verememesi sonucu artan ihracatıyla ABD’yi yakalamış ve temizlik kağıdı sektörünün önemli global oyuncularından birisi olmuştur. Bununla birlikte, genel olarak tüm bölgede yeni önemli yatırımların yapımı da devam etmektedir.

Bu gelişmeler Ukrayna ve Suriye-Irak’ın içinde bulunduğu zorluklar karşısında nasıl devam edecek? Karadeniz etrafında yeni oluşan güç dengeleri, ekonomileri nasıl şekillendirecek?

Türkiye Karadeniz bölgesinin en önemli güçlerinden birisidir. Büyük Karadeniz havzası genelinde, Suriye, Irak, Kafkaslar, Rusya ve Ukrayna üzerinde çıkarları bulunmaktadır. Eğer bir Karadeniz stratejisinden bahsedilecekse, Türkiye bölgedeki her türlü strateji için vazgeçilmez müttefiklerden birisi konumundadır.

Tissue World İstanbul 2014-Konferans (25-26 Eylül 2014) etkinliği 33 ülkeden 200 katılımcıyı ağırlayacak ve bölgenin makro ekonomik geçmişine ve yaşanan son gelişmelere, arz talep tahminlerine, tüketici ve pazar trendlerine ve bunlara ek olarak, teknik olarak ispatlanmış başarı hikayelerine ve yeniliklere dair net bilgileri katılımcılarına aktaracaktır. Konferansta tartışılacak konulardan bazıları şunlardır:

Düşler ve Felaketler sona erdikten sonra: Önümüzdeki On Yılda Türkiye ve Komşuları
Prof. Soli Özel, Kadir Has Üniversitesi, Türkiye

ABD ve Avrupa’da yaşanan Ekonomik Toparlanma: Orta Doğu ve Rusya’daki Riskler ve Belirsizlikler,  A. Boltho, Emekli Öğretim Üyesi, Magdalen Fakültesi, Oxford Üniversitesi, İngiltere

Yakın ve Orta Doğu Bölgesi Temizlik Kağıdı Sektörüne Genel Bakış, Esko Uutela, Müdür – Temizlik Kağıtları, RISI, Almanya

Örnek Olay: Tuvalet Temizlik Kağıdı Ürünlerini Arttırmak: Piyasaya Sürme, Üretim Teknolojisi ve Tüketici Bilgileri,  Fatoş Başbuğ, Temizlik Kağıdı Kategorisi AR-GE Müdürü, Hayat Kimya, Türkiye

Enzimsel Lif Modifikasyonu, Bir Arıtıcı (Rifayner) Yedeğinden Çok Daha Fazlası
Bud Chase, Global Genel Müdür – Temizlik Kağıtları, Enzymatic Deinking Technology – EDT, USA

Yeni Yankee Teknolojisi Sayesinde Geliştirilmiş Makina Verimliliği ve Temizlik Kağıdı Ürünleri Kalitesi,  Keith Barker, Sektör Teknik Danışmanı, Temizlik Kağıtlar ve Havluları Avrupa-Orta Doğu-Afrika Bölgesi, Nalco an Ecolab Company, Türkiye


Tissue World İstanbul temizlik kağıdı için kilit önemdeki bu bölgenin hızla değişen yapısını kavramak ve bu bilgiyi, değişimin gerektirdiği adaptasyon ve güçlenme için kullanabilmek adına benzersiz bir fırsattır.

Daha fazla bilgi için lütfen www.tissueworld.com/Istanbul adresini ziyaret edin.

Tissue World 1993 yılından bu yana kağıt sektörüne hizmet eden lider global etkinlikler serisidir. İş yapmak, fikir alış verişinde bulunmak ve yeni bilgiler öğrenmek için benzersiz buluşma fırsatları yaratan, fuarlar, konferanslar ve dergiden oluşan entegre ve birbirine bağlı bir platformdur.

Tissueworld.com
Tissueworldmagazine.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder