11 Ocak 2015 Pazar

Türk erkeği eline süpürge almıyor!


OECD araştırmasına göre Türk erkeği ev işlerine sadece 21 dakika ayırıyor.

OECD araştırmasına göre, 29 ülkede kadınlar ev işlerine erkeklerden çok fazla zaman ayırıyor. Kadınların 173, erkeklerin 71 dakikası ev işlerinde geçiyor. Türk erkeği için bu süre 21 dakika.
Dünya genelinde kadınların ekonomik hayata katılımının artırılması ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda önemli adımlar atılmış olsa da Ekonomik Kalkınma ve İş birliği Teşkilatı’na (OECD), ait veriler gelişmekte olan ülkelerdeki kadın ve erkekler arasında ev işlerinin paylaşımı konusunda büyük bir eşitsizlik olduğunu ortaya koydu.
Ekonomik ve sosyal açıdan gelişmiş İskandinav ülkelerinde ev işlerinin paylaşımı konusunda göreceli bir yakınlık söz konusu iken gelir dağılımındaki eşitsizliğin arttığı ülkelerde ev işlerinin paylaşılması konusunda da büyük bir eşitsizlik hâkim. Araştırmada erkeklerin ev işlerine en çok vakit ülke günlük ortalama 114 dakika ile Slovenya olurken, Hindistan erkekleri günlük 19 dakika ile erkeklerin ev işlerine en az vakit ayırdığı ülke oldu.
Kadınlarda ise, günlük 298 dakika ile Hindistan birinci sırada yer alırken, ev işlerine 95 dakika ayıran İsveç son sırada yer aldı. Kadınların 261, erkeklerin 21 dakika ayırdığı Türkiye ise cinsiyet eşitliğinin bulunmadığı ülkeler arasında yer aldı.
Cleaner Magazine Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder