20 Şubat 2015 Cuma

Her gün binlerce insanın işlem yaptığı Atm’ler umumi tuvaletlerden daha pis!


Janola isimli yeni Zelandalı temizlik ürünleri şirketinin yaptığı bir araştırmaya göre istasyonlarda bulunan atm’lerde deney için kullanılan çubukta 1400’den fazla bakteri ve mikrop partikülüne rastlandı ve dokunmatik ekranların halkın ortak kullanımına sunulan ankesörlü telefonların, umumi tuvaletlerin , restoran masalarının ,tren bileti kiosklarının yüzeylerinden daha fazla mikrop barındırdığı tespit edildi.
Abd’li bir şirketin geliştirdiği iyonik gümüş içeren antibakteriyel kaplama ise bu sorunun önüne geçiyor.
Corning adlı şirket antibakteriyel dokunmatik ekran üretmek için Atm üreticisi Diebold ile işbirliği yaptı. İyonik gümüş kaplama ekranlarda bakterinin, yosunun, küfün ve küf mantarının büyümesini engelliyor.
Diebold ve Corning, mikropları yok eden ürünü nihai tüketicilere yönelik olarak Las Vegas’ta düzenlenen Elektronik Fuarı'nda tanıttılar.
Corning’e göre her gün binlerce kişininin işlem yaptığı ATM’ler bankalar tarafından nadiren temizleniyor ve bu durum da mikropların artmasına sebep oluyor. Diebold; mikropları yok eden dokunmatik ekranlara sahip ilk atm’lerin öncelikle köşe mağazalarda bulunan küçük nakit makinaları biçiminde olacağını, daha sonra ise Abd’de bulunan bankaların Atm’lerinde kullanılacağını ifade etti.
Şirket yetkilileri Atm'ler için entegre edilebilir anti mikrobiyal dokunmatik ekran yapacaklarını, iyonik gümüş yüzeyler makinenin ömrü boyunca mikroplara karşı etkili olacağını belirttiler.
Cleaner Magazine Haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder